respiro

Bun venit pe blogul Respiro

Data publicări:

Ești ceea ce gândești și spui

Află cum poți schimba modul în care îți vorbești și gândești, trecând de la autosabotaj la învățare și control. Evită absolutismul și adoptă o perspectivă mai echilibrată.


Expresiile care reflectă neîncrederea în sine

Trebuie să fac asta. Poți să spui în loc: “Am privilegiul de a face asta.”

Schimbarea acelui cuvânt mic va schimba atitudinea ta într-un mod important. Te face să privești ceva ca pe o oportunitate, nu ca pe o obligație. Chiar dacă sarcina este neplăcută, poate să te învețe noi lecții și să deschidă noi uși.


Nu pot să fac asta. Ce să spui în loc: “Pot să încerc să fac asta.”

Nu recunoaște înfrângerea înainte de a începe! Când îți spui că poți încerca, nu doar îți oferi șansa de a îndeplini ceva, ci de asemenea, nu îți stabilești așteptări prea înalte, ceea ce îți facilitează să reușești cu adevărat.


Ar trebui să fac asta. Ce să spui în loc: “Voi face asta” (Sau “nu voi face”, în funcție de atitudine).

“Ar trebui” este un cuvânt care ne controlează și ne pune sub presiune. Deci pune-te din nou în control. Scoate “ar trebui” și decide prin a alege dacă faci sau nu ceva în termenii tăi.


De ce mi se întâmplă asta? Ce să spui în loc: “Ce învăț din asta?”

Când te întrebi ce înveți, transformi ceva care te deranjează sau te întristează în ceva care te poate conduce la lucruri mai bune. Nu te plângi; ești pur și simplu în căutarea unei noi experiențe într-o perioadă mai dificilă a vieții.


Nu ar fi trebuit niciodată să fac asta. Ce să spui în loc: “Din cauza că am făcut asta, acum știu [X].”

Când reformulezi acest gând, începi să te gândești la lucrurile bune care s-au întâmplat din cauza faptului că ai făcut ceva ce credeai că nu e bine.


Am eșuat. Înlocuiește cu: “Această încercare nu a funcționat.”

Așa că poate ceva la care ai încercat să lucrezi nu a ieșit așa cum ți-ai dorit. Nu ai obținut acel client nou sau nu ai obținut promovarea dorită. Dar dacă îți spui că ai eșuat, sfârșitul poveștii, ești nedrept cu tine însuți. Amintește-ți că vor fi alte oportunități.


Este prea complicat. Ce să spui în loc: “Nu înțeleg asta acum.”

Când te confrunți cu o nouă provocare prin a-ți spune imediat că nu vei putea înțelege niciodată, te autosabotezi. Asta înseamnă că îți spui subtil că nu poți schimba sau crește, care, desigur, este o absurditate. Toți suntem lucrări în progres.


Nu e corect. Ce să spui în loc: “Pot să mă descurc oricum!”

Desigur, viața poate părea nedreaptă uneori, dar asta nu înseamnă că trebuie să îți repeți această mantră negativă și să te simți învins. Confruntă acea percepută nedreptate și caută soluții care te vor ajuta să ajungi acolo unde vrei să fii.


Nu se va schimba niciodată. În schimb, spuneti: “Pot să schimb modul în care abordez acest lucru.”

Aceasta este o altă situație în care treceți de la pasiv la activ. Puneti-vă în controlul situației. Crezi că nu se poate schimba? Schimbați apoi abordarea și gândurile despre asta!


Niciodată (sau “întotdeauna”). Evitați absolutele în totalitate!

Dacă vă găsiți spunând ceva de genul “Nu voi obține niciodată promovarea pe care o doresc”, sau “Întotdeauna sunt ignorat”, luați o pauză pentru a pune lucrurile în context. Viața nu e alb-negru. Cei mai de succes oameni pot privi lucrurile obiectiv.