facebook

respiro

Bun venit pe blogul Respiro

Cum să găsești și să ai prima interacțiune cu un psiholog

Imagine articol

Atunci când suntem hotărâți să ne îmbunătățim starea mentală, să ne îmbunătățim relațiile sau să căutăm sprijin pentru a depăși anxietatea și depresia, este normal să ne simțim copleșiți de gândul găsirii unui profesionist potrivit. Cu toate acestea, există mai multe căi prin care poți naviga această căutare cu încredere.

Epuizarea parentală

Imagine articol

Burnoutul parental este un fenomen de epuizare fizică și emoțională resimțit de părinți, cauzat de stresul și cerințele ridicate ale creșterii și îngrijirii copiilor.

Provocările psihologice ale moldovenilor din diasporă

Imagine articol

Diaspora moldovenilor în țările străine poate întâmpina o serie de dificultăți emoționale, în funcție de circumstanțele individuale și de experiențele fiecărei persoane. Iată câteva dificultăți comune pe care le pot întâlni moldovenii în diaspora:

De ce compatibilitatea contează mai mult decât o listă de atribute „ideale”.

Imagine articol

Află de ce compatibilitatea contează mai mult decât o listă de atribute "ideale" în relații. Un nou studiu explorează diversele dimensiuni ale compatibilității și evidențiază importanța valorilor și intereselor comune. Descoperă factorii cheie care contribuie la compatibilitatea în relații și află cum poți găsi persoane cu care împărtășești aceleași activități și pasiuni prin intermediul cărora să creezi legături frumoase.

Cea mai subevaluată abilitate a introvertiților

Imagine articol

Învață să comunici eficient prin scriere clară. Alege formatul potrivit și folosește un limbaj simplu, reducând efortul cititorilor.

Mituri despre sănătate mintală

Imagine articol

Dezvăluind și demontând unele mituri despre sănătatea mintală, acest text evidențiază importanța terapiei și avantajele de a apela la ajutorul unui psiholog.

Ești ceea ce gândești și spui

Imagine articol

Află cum poți schimba modul în care îți vorbești și gândești, trecând de la autosabotaj la învățare și control. Evită absolutismul și adoptă o perspectivă mai echilibrată.

Beneficiile psihologice ale rețelelor de socializare

Imagine articol

Rețelele sociale pot fi utilizate pentru a îmbunătăți starea de bine și prosperitatea noastră, prin construirea de capital social și identitate pozitivă.

Ghid practic pentru prevenirea bournout-ului la locul de muncă

Imagine articol

Cum să previi arderile profesionale și să îți menții sănătatea emoțională la job: Ghid GRATUIT de la specialiștii RESPIRO

Tipuri de consiliere

Imagine articol

Consilierea psihologică individuală poate fi un instrument puternic pentru a gestiona dificultățile emoționale și mentale. Atunci când ne confruntăm cu probleme precum depresia, fobii sau disfuncții sexuale, consilierea poate fi de un real ajutor. Articolul va oferi o privire detaliată asupra situațiilor în care consilierea poate fi benefică, precum și a modului în care aceasta poate ajuta la rezolvarea problemelor. Dacă te confrunți cu dificultăți emoționale sau mentale, sau pur și simplu dorești să înțelegi mai bine beneficiile consilierii, te invităm să citești acest articol.

De ce amânăm lucrurile și cum facem față procrastinării?

Imagine articol

Procrastinarea este o tendință de a evita să faci ceva important pentru altă dată, în timp ce te ocupi cu alte lucruri, ceea ce duce la un nivel înalt de stres și o scădere a stării de bine emoțională. Aceasta ne împiedică să livrăm la timp anumite proiecte și poate deveni un tipar de comportament. În acest articol, vom discuta despre cauzele procrastinării și cum putem să facem față acestei probleme, făcând distincția dintre procrastinare și leneșenie și explorând diferențele dintre procrastinarea locală și globală.

Cum gestionam Atacul de Panică?

Imagine articol

Durerea cronică și anxietatea tind să meargă mână în mână. Regretatul medic Dr. John Sarno leagă aceste două stări în cartea sa „The Divided Mind”. Și când am întâlnit prima dată opera lui, a avut imediat sens. Ca o migrenă de lungă durată, cel mai frecvent declanșator al durerii de cap este ceea ce eu numesc „spirala de panică”.

Inventarul de emoții și sentimente

Imagine articol

Următoarele cuvinte sunt cuvinte pe care le folosim atunci când dorim să exprimăm o combinație de stări emoționale și senzații fizice. Această listă nu este nici exhaustivă, nici definitivă. Este menită să fie ca un punct de plecare pentru a sprijini pe oricine dorește să se angajeze într-un proces de aprofundare a descoperirii de sine și să faciliteze o mai bună înțelegere și conexiune între oameni.

Inventarul nevoilor

Imagine articol

În această epocă în care ne confruntăm cu provocări multiple, este important să ne concentrăm pe nevoile noastre fundamentale. Inventarul nevoilor prezentat în acest articol oferă o listă de puncte pentru a ne înțelege mai bine nevoile și pentru a ne conecta mai bine cu ceilalți.