respiro

Bun venit pe blogul Respiro

Data publicări:

Tipuri de consiliere

Consilierea psihologică individuală poate fi un instrument puternic pentru a gestiona dificultățile emoționale și mentale. Atunci când ne confruntăm cu probleme precum depresia, fobii sau disfuncții sexuale, consilierea poate fi de un real ajutor. Articolul va oferi o privire detaliată asupra situațiilor în care consilierea poate fi benefică, precum și a modului în care aceasta poate ajuta la rezolvarea problemelor. Dacă te confrunți cu dificultăți emoționale sau mentale, sau pur și simplu dorești să înțelegi mai bine beneficiile consilierii, te invităm să citești acest articol.

Consiliere psihologică individuală

Când ai nevoie de consiliere individuală?

Cei mai mulţi dintre noi apelăm la consiliere psihologică individuală atunci când:

Dacă vrem:

Dacă în viaţa dumneavoastră există una dintre aceste probleme, este bine să apelaţi de urgenţă la ajutorul unui psiholog, pentru câteva ședințe de consiliere. În caz contrar, lucrurile se pot agrava şi va fi tot mai greu să le rezolvaţi.

Consiliere psihologică de cuplu

Acest tip de consiliere are ca scop atingerea unor obiective de cuplu şi nu a unor obiective individuale. Cei doi parteneri ai cuplului îşi vor fixa ţeluri comune, pe care vor încerca să le atingă cu ajutorul psihologului. Spre exemplu:

Vă integrați în această prezentare? Viaţa dvs. de cuplu s-a schimbat? Nu vă mai regăsiţi în relaţia pe care o aveţi? Vreţi să schimbaţi ceva? Este indicat să vă adresaţi unui psiholog, pentru ca problemele să se rezolve și pentru a nu lăsa ca acestea să vă afecteze și să vă schimbe viaţa.

Consiliere psihologică de familie

Familia este nucleul societății, de aceea este foarte important ca ea să aducă echilibru și o stare de liniște în viața fiecăruia. Probleme în familie sunt des întâlnite și, cel mai adesea, acestea sunt cauzate de o incapacitate de comunicare între membri. Ședințele de consiliere psihologica de familie încurajează înțelegerea reciprocă și elimină tensiunile create.

Dificultățile avute în vedere în cadrul acestui tip de consiliere se referă la:

Când în familia dumneavoastră a intervenit ceva care vă deranjează, vă afectează viața, este bine să actionați urgent pentru a nu lăsa ca lucrurile să degenereze, să se amplifice.

Consiliere psihologica pentru copii

(1.5 -6 ani)

Dezvoltarea emoțională, socială și fizică a copiilor de vârstă mică are un efect direct asupra evoluției lor generală.  Copilăria este cea mai importantă experiență formatoare din viața oricărui om. De aceea, este esențial ca în această perioadă, copilul să fie fericit, să își dezvolte curiozitatea și încrederea în sine. Pentru a ne asigura de acest lucru, vă propunem ședințe de consiliere psihologice pentru copii. Acestea au scopul de a înfrumuseța experiența copilăriei și de a depăși orice insecuritate care apare în drum.

Apelăm la un psiholog atunci când copilul:

(7-18 ani)

Dacă observați modificări în comportamentul copilului dumneavoastră, iar aceste modificări sunt neadecvate vârstei copilului, este indicat să vă adresați unui psiholog. Lăsând lucrurile la voia întâmplării sau încercând să le rezolvați singuri, puteți agrava situația. Câteva ședințe de consiliere psihologică rezolvă problemele copilăriei sau adolescenței, care pot avea repercursiuni grave asupra viitorului unui copil/adolescent. Prima întâlnire are rolul unei ședințe de cunoaștere. Aici, psihologul va pune întrebări copilului pentru a încerca să afle problemele cu care acesta se confruntă. În cazul în care copilul este minor, acesta trebuie neapărat însoțit de, preferabil, ambii părinți. Este recomandat ca atât părinții, cât și copii să participe la conversație și să spună care sunt așteptările lor de la consiliere psihologică.

Evaluare psihologică

Evaluările psihologice sunt întotdeauna menite să răspundă unor întrebări specifice. Evaluarea psihologică presupune atât aplicarea unor teste psihologice cât şi interviul clinic, realizat de un psiholog autorizat în a întreprinde o astfel de evaluare. Aceasta are ca scop identificarea potenţialului de funcţionare a psihicului fiecărui client, punctarea eventualelor dificultăţi sau chiar abateri de la normalitate şi îndrumarea către un anumit tip de terapie: psihoterapie, terapie medicamentoasă etc. Prin evaluare psihologică se urmăreşte să evidenţieze eventualele tulburări psihice care ar putea există dar şi modalităţile de funcţionare deficitare ce se pot îmbunătăţi semnificativ prin consiliere psihologică sau psihoterapie. Evaluarea psihologică are în vedere investigarea comportamentelor şi a funcţiilor psihice a individului şi ea nu ţinteşte doar punctarea sau relieferarea unor eventuale tulburări dar şi a punctelor tari, a resurselor de care dispune clientul în încercarea sa de a depăşi anumite dificultăţi.

Consiliere Corporate

Soluții de sănătate emoțională pentru angajații tăi.

Beneficiile Angajaților

Beneficiile Companiilor