facebook

respiro

Bun venit pe blogul Respiro

Ghid practic pentru prevenirea bournout-ului la locul de muncă

Cum să previi arderile profesionale și să îți menții sănătatea emoțională la job: Ghid GRATUIT de la specialiștii RESPIRO

Tipuri de consiliere

Consilierea psihologică individuală poate fi un instrument puternic pentru a gestiona dificultățile emoționale și mentale. Atunci când ne confruntăm cu probleme precum depresia, fobii sau disfuncții sexuale, consilierea poate fi de un real ajutor. Articolul va oferi o privire detaliată asupra situațiilor în care consilierea poate fi benefică, precum și a modului în care aceasta poate ajuta la rezolvarea problemelor. Dacă te confrunți cu dificultăți emoționale sau mentale, sau pur și simplu dorești să înțelegi mai bine beneficiile consilierii, te invităm să citești acest articol.

De ce amânăm lucrurile și cum facem față procrastinării?

Procrastinarea este o tendință de a evita să faci ceva important pentru altă dată, în timp ce te ocupi cu alte lucruri, ceea ce duce la un nivel înalt de stres și o scădere a stării de bine emoțională. Aceasta ne împiedică să livrăm la timp anumite proiecte și poate deveni un tipar de comportament. În acest articol, vom discuta despre cauzele procrastinării și cum putem să facem față acestei probleme, făcând distincția dintre procrastinare și leneșenie și explorând diferențele dintre procrastinarea locală și globală.

Cum gestionam Atacul de Panică?

Durerea cronică și anxietatea tind să meargă mână în mână. Regretatul medic Dr. John Sarno leagă aceste două stări în cartea sa „The Divided Mind”. Și când am întâlnit prima dată opera lui, a avut imediat sens. Ca o migrenă de lungă durată, cel mai frecvent declanșator al durerii de cap este ceea ce eu numesc „spirala de panică”.

Inventarul de emoții și sentimente

Următoarele cuvinte sunt cuvinte pe care le folosim atunci când dorim să exprimăm o combinație de stări emoționale și senzații fizice. Această listă nu este nici exhaustivă, nici definitivă. Este menită să fie ca un punct de plecare pentru a sprijini pe oricine dorește să se angajeze într-un proces de aprofundare a descoperirii de sine și să faciliteze o mai bună înțelegere și conexiune între oameni.

Inventarul nevoilor

În această epocă în care ne confruntăm cu provocări multiple, este important să ne concentrăm pe nevoile noastre fundamentale. Inventarul nevoilor prezentat în acest articol oferă o listă de puncte pentru a ne înțelege mai bine nevoile și pentru a ne conecta mai bine cu ceilalți.